in ,

Svaka kuhinja treba imati ovih pet začina!

Ako volite kuhati, ali smatrate da hrani koju skuhate uvijek nešto nedostaje, jedna kuharica ima dobro rješenje koje možete isprobati

Ako volite kuhati, ali smatrate da hrani koju skuhate uvijek nešto nedostaje, jedna kuharica ima dobro rješenje koje možete isprobati.

Gemma Simmonite, suosnivačica jednog restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, podijelila je nekoliko super savjeta u kojima je objasnila kako izbjeći dosadnu večeru i monotone obroke, prenosi mirror.co.uk.

Kako bi obroke podigla na novi nivo, Gemma kaže da prilikom kuhanja upotrebljava ”aromatske bombe”, a ima pet omiljenih.

Objasnila je:

“Kao vegetarijanka, prilično sam rano naučila da se morate poprilično potruditi kako biste postigli maksimalan okus jela od povrća. Ipak, postala sam maštovita i pronašla nekoliko začina s kojima jela postaju ukusnija.

Prema Gemmi, glavni začin je bijeli luk. Voli se koristiti onim koji je već oguljen i usitnjen iz zamrzivača.

“Moj je trik uzeti teglu, napuniti je maslinovim uljem i dodati malo smrznutog češnjaka. Potrebno je 20-al minuta da se odmrzne i imat ćete bijeli luk spreman za upotrebu, plus super ulje. Čuvajte ga u frižideru i trajat će otprilike sedam dana. Prelijte jela uljem od bijelog luka nakon kuhanja i to će ih oživjeti.

Tu je i dimljena paprika. Gemma preporučuje dodavanje tamo gdje vam je potrebna doza slatkoće, npr. u domaćem umaku od paradajza kako biste mu malo promijenili uobičajen okus, kao i meksičkim jelima za dozu ljutine.

Celerova sol možda ne zvuči ukusno, ali to je Gemmin skriveni začin:

“Iako je celer pomalo bezukusno povrće, nakon što sameljem sjeme, koristim ga gdjegod je potreban dodatan okus. Znate kad napravite umak i nije baš najukusniji? E, tu uskače celerova sol u pomoć!”

I posljednje, ali ne najmanje važno, zadnji kuhinjski začin – kečap:

“On je osnova izvrsnog BBQ umaka, ali kečap ima još toliko prednosti. Ako domaćem umaku ili čili-umaku nedostaje nešto da bi okus bio zaokružen, kečap je ključan!

Napravite obrok sa bananama za vaše mališane

Jednostavna za održavanje: Ovo je najpopularnija tehnika bojenja kose