in

Sladoled i keks: Sjajna kombinacija koja će vas rashladiti u vrućim ljetnim danima

Sladoledni sendvič može biti najjednostavniji desert za napraviti na svijetu, a možete utrošiti i koji sat pa uživati u plodovima truda u kuhinji, usput se hvaleći kako ste slasticu “složili” od samih sastojaka

Sladoledni sendvič može biti najjednostavniji desert za napraviti na svijetu, a možete utrošiti i koji sat pa uživati u plodovima truda u kuhinji, usput se hvaleći kako ste slasticu “složili” od samih sastojaka.

Oba dijela “sendviča” koji poistovjećujemo s radostima iz djetinjstva možete umutiti kod kuće, a danas vam donosimo dva odvojena recepta koja se upravo savršeno “ljube” jedan s drugim – onaj za keksiće od bijele čokolade i brusnica te onaj za sladoled s višnjama.

Napominjemo, naročito onima koji ne mogu zamisliti da se pored čitave lepeze okusa kupovnih sladoleda znoje u kuhinji pokušavajući postići savršenu teksturu svog, domaćeg, da možete odabrati i koju god varijaciju na temu vanilije i višnje vaša samoposluga nudi danas.

Sastojci za keksiće:

– 1/2 šolje maslaca
– 1/2 šolje smeđeg šećera
– 1 jaje
– 1 1/2 šalica brašna
– 1/2 žličice praška za pecivo
– 2 šake komadića bijele čokolade
– 1 šaka brusnica
– rum za kolače ili ekstrakt vanilije (po želji)

Sve sastojke izmiješajte, a čokoladu i brusnice umijesite na kraju. Na masni papir rasporedite hrpice i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici (na 180 stepeni) 10ak minuta. Pripazite da čokolada ne zagori.

Sastojci za sladoled:

– 160 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
– 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
– 1/4 žličice praha vanilije ili sjemenke – dvije mahune
– višnje/ brusnice po želji

Sve sastojke pomiješajte i dobro izmiksajte dok ne dobijete gustoću šlaga. Na kraju prebacite u posudu koju možete zamrznuti, primjerice kalup za pečenje kruha. Pokrijte površinu prozirnom folijom. Zamrznite barem osam sati, a prije posluživanja izvadite i ostavite da malo omekša, piše Stil.

Kad su i keksići i sladoled dobro ohlađeni, možete slagati svoje sendviče. Ukoliko ih poslužujete gostima, najbolje je da ih “upakirate” u papir za pečenje, a možete ih dodatno ukrasiti brusnicama ili bijelom čokoladom.

Prijatno!

Trik sa čašom vode otkriva kakvog vam je kvaliteta kosa

Pet idealnih trikova koji će vas riješiti umora