in

Riješite agoniju zvanu “bebe i pelene”

Mnoge mame ponosno tvrde da su im djeca sama skinula pelene, ali to nije tačno

Mnoge mame ponosno tvrde da su im djeca sama skinula pelene, ali to nije tačno. Pedijatri su jednoglasni da dijete treba početi da skida pelene oko druge godine, jer je to trenutak kada je mališan spreman da prepozna fiziološke potrebe i traži tutu.

Da li je stavrno tako? Svaka iskusna majka rado priča bajke o tome kako je njeno dijete brzo i lako naučilo da ide na tutu. Mogu se čuti i legende da je mališan sa 16 mjeseci skinuo pelene! Tokom iskrenog razgovora doznaćete da se, ipak, majka mučila i da je dijete skinulo pelene samo tokom dana, ali ne i noću.

Jedno je sigurno – kada dijete napuni tri godine moralo bi da skine pelene. Stručnjaci predlažu jednostavan trik koji majke primjenjuju godinama. Pronađite malu i jeftinu nagradu za svaki uspješno obavljen posao koja djetetu čini zadovoljstvo. Recimo, male naljepnice sa tetovažama.

Svaki put kada obavi posao u tuti zalijepite mu malu tetovažu. Dogovorite se sa svim ukućanima i prijateljima da se oduševe kada vide novu tetovažu na djetetovoj ruci. Ukoliko ste mališana već “ukrašavali” tetovažama pronađite neku drugu sitnicu – neku novu bombonicu, šnalicu, nešto što će moći ponosno da pokazuje.

Keto pizza: Zdrava, ukusna i topi kilograme!

Budite oprezni: Ove “zdrave” namirnice škode vašim bubrezima