in

Patlidžan salata: Gotova za tren oka i bez puno sastojaka

Iako patlidžan salata nije česta na našim menijima, ona je izuzetno zdrava i odličnog je ukusa pa će njome biti zadovoljni svi oni koji uživaju u hrani.

Iako patlidžan salata nije česta na našim menijima, ona je izuzetno zdrava i odličnog je ukusa pa će njome biti zadovoljni svi oni koji uživaju u hrani. Za njenu pripremu vam neće trebati puno ni vremena ni sastojaka.
U frižideru može stajati do tri dana, a možete je služiti uz pečeno meso, krompir, a oni koji su na dijeti mogu je konzumirati kao zaseban obrok.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove salate su:

dva patlidžana
3 čehna bijelog luka
dvije kašike peršuna
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike alkoholnog sirćeta
so

Način pripreme:

Patlidžane očistiti i sijeckati u malo deblje kolutove. Posolite ih, pouljite i stavite da se peku. Stavite ih u zagrijanu rernu. Pecite ih dvadesetak minuta.

Za to vrijeme napravite preljev za salatu. Peršun sitno isjeckajte i stavite u zdjelu. Dodajte i sitno isjeckan luk i dodajte ulje i sirće. Ostavite smjesu da odstoji.

Kada su patlidžani pečeni stavite malo smjese u posudu. Stavite tople patlidžane. Po njima ponovno stavite preljev. Postupak ponavljate dok vam ne nestane patlidžana.

Salatu stavite u frižider. Možete je jesti odmah, a ukus joj je još bolji ukoliko sačekate da prenoći.

Ne bacajte: Očistite kuhinjsku spužvu za samo 90 sekundi

Espresso tehnika disanja će vas razbuditi brže od kafe